Na vrh

20 KORISNIKA POTPISALO UGOVORE O DODJELI PLASTENIKA

U Općini Vogošća su potpisani ugovori sa korisnicima projekta “Dodjela plastenika od 100 m2 sa dodatnom opremom i sadnim materijalom putem sufinansiranja”. Projektom je obuhvaćeno 20 korisnika sa područja općine Vogošća.

Pravo na učešće imale su socijalno i materijalno ugrožene osobe i mlade osobe sa područja općine Vogošća koji ne posjeduju plastenik, a žele pokrenuti plasteničku proizvodnju na vlastitom obradivom zemljištu ili njihovi članovi uže porodice, kao i na zemljištu ustupljenom na korištenje ili u zakup u neposrednoj blizini stambenog objekta, kao i oni koji ne posjeduju više od 100 m2 plasteničke proizvodnje i istu žele proširiti.

Blekić Asim je poljoprivrednik koji se bavi proizvodnjom voća i povrća na otvorenom kako kaže ovo je prilika da se počne baviti i plasteničkom proizvodnjom kako bi mogao imati koristi i unaprijediti vastiti biznis

Cilj ovakvih projekata je ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugrožene populacije stanovništva kroz proizvodnju povrća u plastenicima.

“Ovo je još jedan od projekata podrške  poljoprivrednoj proizvodnji u Vogošći. Nadam se da će naši poljoprivredni proizvođači imati koristi od ovog projekta i da će svoje proizvode moći plasirati na tržište” rekla je Dženana Bešlija pomoćnica načelnika za privredu, integrisani lokalni ravoj i društvene djelatnosti Općine Vogošća..

Ukupna vrijednost projekta iznosi 52.200,00KM, koje obezbjeđuju Općina Vogošća, humanitarne organizacije “Muslim Aid” i LDS Charities kao i korisnici projekta.

Mersiha Zulčić menadžer ispred HO “Muslim Aid” je istakla da će se nakon potpisivanja ugovora pristupiti postavljanju plastenika i dodjeli jesenjih sadnica, a korisnici će imati i dvodnevnu edukaciju o plasteničkoj proizvodnji.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana