Na vrh

ASFALTIRAN DIO ULICE FERIZA MERZUKA

U MZ  Vogošća II radnici firme „AME“ asfaltirali su dio ulice Feriza Mezuka u dužini od 290 metara sa prosjecnom širinom od 7,6 metara.  Predstavnici Općine Vogošća obišli su lokaciju gdje se radovi izvode. „Radovi su se izvodili u fazama, prvo je urađen dio ulice Spasoja Blagovčanina.a po obezbjeđenju sredstava urađena je sanacija dijela ulice Feriza Merzuka. Ukupna vrijednost projekta čiji je investitor Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, posredstvom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i Općine Vogošća, iznosi oko 350.000 KM.“ izjavio je Sanjin Korman stručni saradnik za građevinsko – komunalne poslove Općine Vogošća.

Pored rekonstrukcije saobraćajnice urađena je i pješačka staza sa jedne strane kolovoza što pruža dodatnu sigurnost pješaka.

Fikreta Nazifović predstavnica Savjeta mjesne zajednice Vogošća II se zahvalila građanima na strpljenju i razumjevanju tokom izvođenja radova koji su trajali malo duže i da će uređenje ove saobraćajnice doprinijeti ljepšem i ugodnijem ambijentu življenja.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana