Na vrh

Delegacija Općine Vogošća posjetila KJKP ¨Vodovod i kanalizacija¨

U zvaničnoj posjeti delagacije Općine Vogošća, v.d. direktor KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Nezir Hadžić, primio je načelnika Općine Vogošća Edina Smajića. Sastanku su prisustvovali  i Kenan Đipa, izvršni direktor za vodovodni sistem, te pomoćnici načelnika Općine Vogošća, Fetah Kadrić i Hakija Delić

Tokom sastanka razgovaralo se o općem stanju vodosnabdijevanja na području općine Vogošća, te oko utroška vodnih naknada, koje je Vlada Kantona Sarajevo izdvojila za Općinu Vogošća. Načelnik Smajić, izrazio je spremnost ka produbljivanju saradnje između Općine Vogošća i KJKP „Vodovod i kanalizacija“, te naglasio, da se samo jačanjem javnih komunalnih preduzeća, može obezbijediti sigurno i kvalitetno fukncionisanje grada i Kantona Sarajevo.

Direktor Hadžić je ocijenio, da je saradnja lokalne zajednice i KJKP „Vodovod i kanalizacija“ ključna, za što stabilnije snabdijevanje građana vodom i da su ovakvi sastanci neophodni, da bi se stanje sa vodosnabdijevanjem popravilo u svim općinama, pa tako i u Općini Vogošća.

U narednom periodu, menadžment KJKP „Vodovod i kanalizacija“ će intenzivirati sastanke sa predstavnicima svih općina u Kantonu Sarajevo, kako bi se kroz upoznavanje sa stanjem na terenu, poboljšao kvalitet vode i vodosnabdijevanja i olakšale svakodnevne životne aktivnosti građana.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana