Na vrh

Drugi o nama – PREMIJER RUKOMETNA LIGA BIH: RAZIGRANA VOGOŠĆA USPJEŠNIJA OD LEOTARA

U prvom domaćem meču nakon zimske pauze rukometaši Vogošće dočekali su Leotar i predstavili se u potpuno novom svjetlu u odnosu na prvi dio sezone. Trener Sirćo iskoristio je pauzu u prvenstvu da probudi neku novu energiju u ekipi što se najbolje vidjelo u prvom dijelu utakmice. Prije svega u odbrani jer su Vogošćani uspjeli da ograniče goste iz Trebinja na svega pet golova u prvih 30 minuta meča. Leotar je poveo sa 1:0 iz kaznenog udarca ali su prvi gol iz igre postigli tek u 13-oj minuti utakmice. Dobru igru u odbrani Vogošće upotpunio je i večeras odlični Efendić koji je već u prvom dijelu imao dvocifren broj odbrana. Rezultat prvog poluvremena glasio je 14:5 u korist Vogošće.
U nastavku meča domaći su nastavili podizati razliku sve do maksimalnih +13 sredinom drugog dijela (22:9). Do kraja je trener Sirćo pružio priliku i ostalim igračima sa klupe pa je razlika donekle ublažena za konačnih 25:14.
Ajdin Zahirović sa 8 te Haris Buljina sa 5 postignutih golova predvodili su Vogošću u šestoj prvenstvenoj pobjedi u ovoj sezoni a pored čak 15 odbrana Efendića treba istaći i 4 koje je u završnici susreta zabilježio mladi Ahmed Čabaravdić, novi golman u redovima Vogošće Poljine Hills. Sa druge strane svoju noć imao je i golman Radović sa 10 odbrana no njegovi suigrači su zakazali u napadu. Miličević sa 4 postignuta gola bio je jedini koji je odskakao od prosjeka.
Ova pobjeda sasvim sigurno će popraviti atmosferu u redovima RK Vogošća Poljine Hills pred dva naredna susreta koji im slijede. U narednom 18.kolu putuju u goste ekipi visočke Bosne dok za dvije sedmice na domaćem parketu dočekuju lidera Borca. Cijeli članak možete pogledati na linku http://www.rtvvogosca.ba/premijer-rukometna-liga-bih-razigrana-vogosca-uspjesnija-od-leotara/

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana