Na vrh

Drugi o nama – SUMEJJA, JASMIN I AMER PUTUJU NA BALKANSKO PRVENSTVO U KARATEU

Proteklog vikenda članovi Karate kluba Sambon iz Vogošće nastupili su na 21. Međunarodnom turniru TK Open 2020. Nastupilo je deset takmičara koji su osvojili ukupno 10 medalja – 1 zlatnu, 3 srebrne i 6 bronzanih. Među osvajačima medalja bili su i seniori Sambona – Amer Varajić, Sumejja Šejto i Jasmin Husejinović, kojima je nastup u Tuzli bio posljednja provjera forme pred odlazak na Balkansko prvenstvo koje ih očekuje ovog vikenda. Za Amera i Jasmina ovo nije prvi nastup na Balkanskom prvenstvu i spremni su za ono što ih očekuje u Beogradu.
Odlična forma i dobri nastupi na prvenstvima i turnirima za Sumejju Šejto rezultirali su pozivom za seniorsku reprezentaciju BiH. Nastup u reprezentativnom timu kruna je rada i truda za svakog takmičara i Sumejja je spremna da u što boljem svjetlu predstavi Sambon, Vogošću i Bosnu i Hercegovinu na Balkanskom prvenstvu.
Sumejji, Jasminu i Ameru želimo puno sreće i uspjeha na takmičenju i da nam se u Vogošću vrate sa novim medaljama. Osim njih ovog vikenda nastupiće i njihove mlađe kolege koje putuju na Federalno prvenstvo u Zenici. Cijeli članak možete pogledati na linku http://www.rtvvogosca.ba/sumejja-jasmin-i-amer-putuju-na-balkansko-prvenstvo-u-karateu/

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana