Na vrh

FEDERALNO MINISTARSTVO PROSTORNOG UREĐENJA SUFINANSIRA PROJEKAT “SANACIJA KLIZIŠTA MEHTEFČIĆI”

Danas je u Općini Vogošća potpisan Ugovor o sufinansiranju sanacije klizišta Mehtefčići. Ugovor su potpisali načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić.

“Početkom godine smo raspisali Javni poziv za raspodjelu sredstava iz tekućeg transfera drugim razinama vlasti i fondovima – za sanaciju šteta nastalih usljed poplava i klizišta. Općina Vogošća je aplicirala i odobrena su sredstva u iznosu od 100 000 KM. Ugovorom su jasno definisane obaveze Ministarstva i Općine Vogošća. Nadama se da će projekat biti uspješno realizovan. I ranijih godina smo sarađivali sa Općinom Vogošća i sva dodjeljena sredstva su bila opravdana” rekao je ministar Martić.

Radi se o velikom projektu sanacije klizišta Mehtefčići u MZ Svrake. Okvirna vrijednost ovog projekta je oko 760 000 KM.

“Sredstvima koja smo dobili od resornog ministarstva biće urađena jedna faza. Sve smo do sada radili sa Zavodom za izgradnju Kantona Sarajevo. Očekujemo da će i kroz kantonalna resorna ministarstva dio sredstava biti prebačen Zavodu kako bi mogli provesti potrebene procedure oko odabira izvođača radova po fazama. Nadama se da će ova sredstva i planirana sredstva u 2019. godini biti utrošena i opravdana do sredine naredne godine” izjavio je načelnik Smajić.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana