Na vrh

IZVODE SE RADOVI NA ASFALTIRANJU KRAKOVA U ULICI GORNJA JOŠANICA II

Radnici firme “AME” izvode radove na postavljanju asfalta u dva kraka ulice Gornja Jošanica II u MZ Vogošća II. Radovi se izvode u sklopu rekonstrukcije glavnog pravca saobraćajnice Gornja Jošanica II.

Prije ovih radova završeni su radovi na izgradnji distributivnog cjevovoda. Nakon čega je krenula izgradnja kolektora oborinske kanalizacije u dužini od 958 metara. Za ovaj projekat sredstva u iznosu od 152 000 KM je obezbjedilo Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo.

“Projekat izgradnje kolektora oborinske kanalizacije je u završnoj fazi nakon čega će uslijediti rekonstrukcija glavnog pravca saobračajnice Gornja Jošanica II. Zbog svega navedenog došlo je do pomjeranja rokova izvođenja radova” pojasnio je Sanjin Korman stručni saradnik za građevinsko – komunalne poslove Općine Vogošća.

Sredstva za rekonstrukciju saobraćajnice u iznosu od 420 000 KM su obezbjedili Općina Vogošća i Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo.

Emir Sulejmani mještanin naselja Gornja Jošanica II je istakao da ce postavljanjem asfalta u ovim krakovima biti zaokružena jedna cjelina jer su u poslijeratnom periodu dobili svu komunalnu infrastrukturu koju nisu imali. Zahvalio se Općini Vogošća na uloženim sredstvima jer će po okončanju radova  mještani ovog naselja i ulice imati sve ono što što je potrebno za odvijanje normalang života.

Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana