Na vrh

NAČELNIK SMAJIĆ POSJETIO KOMPANIJU HAGER

Hager Grupa osnovana je 1955. godine od strane Hermana i Dr. Oswalda Hagera, zajedno sa njihovim ocem Petrom, i do danas je neovisno u privatnom vlasništvu porodično preduzeće sa sjedištem u Blieskastel-u, Njemačka.Hager Grupa je kompanija koja posluje širom cijelog svijeta.

Ova kompanija koja je vodeći ponuđač rješenja i usluge za elektrotehničke istalacije u stanogradnji, industriji i namjenskoj gradnji u otvorila je skladišno – administrativnu zgradu u Vogošći u Staroj industrijskoj zoni, investicijske vrijednosti oko milion KM. Objekat se prostire na površini od  od 1.640 m kvadratnih i ima tri sprata. Podijeljen je u dvije cjeline, skladišnu i administrativnu.

Hajrudin Ramić direktor kompanije Hager, je tokom obilaska kompanije upoznao načelnika Općine Vogošća Edina Smajića sa proizvodima koji se proizvode u ovoj velikoj grupaciji „Naš brend karakterišu jednostavnost instalacije, udobniji rad i inovacije. U svojoj ponudi imajmo vrhunske proizvode za distribuciju električne energije, provod kablova, sistema sobnih priključaka, programa prekidača i utičnica, upravljanje objektima ili sigurnosna tehnika kako u namjenskoj tako i u stanogradnji“ istakao je direktor Ramić. Također je naveo da u sklopu ovog poslovnog objekta gosti i kupci imaju mogucnost besplatnog punjenja svojih električnih vozila. Instalirani punjač XEV253S7035 prvi je instalirani punjač za električna vozila u Vogošći. Hager doo kao podružnica internacionalne Hager Grupacije, svoje punjače za električna vozila vidi kao primjenjiv koncept za energetsku budućnost.

Načelnik Smajić se zahvalio na pozivu i prezenatciji i istakao da je zadovoljan što ovakva jedna svijetski poznata grupacija ima sjedište u Vogoši i  što će njihove usluge i proizvode moći koristiti kako firme koje posluju u Vogošći tako i sami građani.

Hager Grupa proizvodi na 25 lokacija širom svijeta, imaju kupce u više od 136 zemalja koji se oslanjaju na njihova rješenja i usluge, zbog čega su postali lideri na svjetskom tržištu.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana