Na vrh

Nastavak dugogodišnje saradnje sa Udruženjem “Naša realnost”

U kabinetu Općinskog načelnika Edina Smajića je potpisan Projekat  – “Briga o osobama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe kroz nastavak saradnje sa udruženjem ”Naša realnost”.

Općina Vogošća, Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu i Udruženje „Naša realnost“ od 2008.godine uspješno implementiraju Projekat za pomoć osobama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe. Ovo je deveta godina nastavke saradnje i realizacije Projekta. Za realizaciju ovog Projekta obezbjeđena su sredstva u iznosu od 10.000,00 KM.

U prethodnom vremenskom periodu za realizaciju ovih aktivnosti Općina Vogošća je finansijski učestvovala od 10.000,00 do 15.000,00 KM. Udruženje „Naša realnost“ je u navedenom vremenskom periodu uspjela da poveća vrijednost projekta uključujući humanost dobrih ljudi i privrednika iz zemlje i dijaspore za pomoć porodicama sa područja općine Vogošća.

Korisnici Projekta su osobe bez redovnih primanja, višečlane porodice koje se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji, stari, bolesni, samohrani roditelji.

Projektom se realizuju sljedeće aktivnosti: prehrambeni paketi i pomoć u novcu, pomoć pri opremanju djece za školu, stipendije za učenike/studente, ogrev, pomoć za liječenje i drugi oblici pomoći porodicama, udruženjima, Javnim ustanovama i ostalim u skladu sa mogućnostima, zavisno od vrste zahtjeva koji se obrate nadležnoj Službi ili Udruženju.

Promocijom projektnih aktivnosti krajnji ishod je ublažavanje i rješavanje osnovnih životnih problema ciljane populacije, kao i utjecaj projekta na što veći broj humanih osoba, privrednika, te gledatelja TV emisije „Naša realnost sa Dritom Haziraj“ koji mogu pomoći i uključiti se u aktivnosti.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana