Na vrh

NOVE NAREDBE FEDERALNOG ŠTABA CIVILNE ZAŠTITE

Prema posljednjim informacijama koje je premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, upravo usmeno dobio od direktora Federalne uprave civilne zaštite i člana Federalnog štaba civilne zaštite, Federalni štab završava vanrednu sjednicu na kojoj su donešene brojne naredbe u vezi sa proglašenim stanjem nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID – 19) na području Federacije Bosne i Hercegovine.
Priprema se ukupno 20-ak naredbi, a premijer Nenadić je zbog velikog interesa javnosti tražio informacije o mjerama koje se odnose na zabranu rada određenih privrednih i drugih objekata, javnih okupljanja i drugo.
Federalni štab je donio naredbu da se zabranjuju sva javna okupljanja, obustavlja se rad svim ugostiteljskim objektima za pripremanje i prodaju hrane i pića, restoranima, pizerijama, slastičarnama, nargila-barovima, kafe-barovima, disko-barovi, čajdžinicama, kafeima.
Također je naređeno da se obustavljaju sve usluge kulturnih i sportskih institucija, rad muzeja, pozorišta, aktivnosti u koncertnim dvoranama, umjetničkim galerijama, rad kina, bazena, kupališta, spa-centara, fitnes centara.
Od naredbe su izuzeti restorani koji se bave pripremom i dostavom hrane, kao i narodne kuhinje, restorani u hotelima koji će pružati usluge samo za goste hotela, uz pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera.
Naredba se primjenjuje od srijede, 18. marta 2020. godine od 06:00h. Cijeli članak možete pogledati na linku http://www.rtvvogosca.ba/nove-naredbe-federalnog-staba-civilne-zastite/

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana