Na vrh

Obavijest Civilne zaštite

Iz Službe civilne zaštite Općine Vogošća stiglo je saopćenje sljedeće sadržine:

Dana 16.03.2020. godine u Velikoj sali Općine Vogošća održana je 18. Vanredna sjednica općinskog štaba civilne zaštite Općine Vogošća na kojoj se razgovaralo o aktuelnoj situaciji u vezi pojave korona virusa. Sjednici štaba su između ostalih članova OŠCZ Vogošća prisustvovali i glavna sestra u Domu zdravlja Vogošća, direktor JU KSC Vogošća i direktor RTV Vogošća.

Prisutni članovi OŠCZ Vogošća su od strane člana OŠCZ dr. Almira Pašagića i glavne sestru u Domu zdravlja Vogošća Nihade Kulovac informisani stanjem u vezi epidemiološke situacije na području naše općine izazvane pojavom korona virusa.

Na današnjoj sjednici OŠCZ zaključeno je da situacija na području naše općine i Kantona Sarajevo zadovoljavajuća, ali da se pojava koju sa sobom donosi ovaj virus mora shvatiti krajnje ozbiljno. Doneseni su i konkretni zaključci i mjere koje je potrebno odmah poduzeti u cilju smanjenja mogućnosti pojave zaraze na području naše općine. Naredna sjednica zakazana je za dva dana gdje će se sagledati stanje o na području naše općine i informisanja o poduzetim mjerama i aktivnostima na suzbijanju pandemije izazvane pojavom korona virusa. 

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana