Na vrh

Obilježen 1. mart  Svjetski dan civilne zaštite

Međunarodna organizacija civilne zaštite koja djeluje pri Ujedinjenim nacijama (ICDO) Rezolucijom sa svoje 9. Generalne skupštine u Ženevi 1990. godine, odredila je 1. mart za proslavu Svetskog dana civilne zaštite, jer je 1. marta 1972. godine formirana Međunarodna organizacija civilne zaštite, kao međudržavna vladina organizacija. Proglašavanjem ovog datuma za Svjetski dan civilne zaštite, Generalna skupština je željela da se probudi javna svijest o zadacima ove organizacije, a to su zaštita građana, materijalnih dobara i čovjekove okoline.

Tim povodom dana 03.03.2016. godine u Velikoj sali Općine Vogošća održana je Svečana sjednica Općinskog štaba civilne zaštite općine Vogošća, s ciljem procjene dostignutog nivoa izgradnje sistema zaštite i spašavanja, uočavanja nedostataka i slabosti, predlaganja mjera i zadataka za budući rad na dogradnji sistema, te ukazivanja na zanačaj zaštite i spašavanja.

Tom prilikom je Općinski načelnik Edin Smajić urućio pismene pohvale Vladi Kantona Sarajevo, Islamskoj zajednicu u Bosni i Hercegovini, UNDP BiH i Shad Invest – grupaciji All Shiddi zbog posebno iskazanog doprinosa i pomoći u provođenju zaštite i spašavanja ljudi i materijanih dobara.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana