Na vrh

Od gimnastike do rukometa

Dolaskom jeseni i vogošćanski sportisti otpočinju svoje redovne takmičarske cikluse. Vikend koji je pred nama donosi mnogo toga zanimljivog, a posebno se izdvaja 9. Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici “Ševala Mujić”. Ovaj turnir se dešava u Sportskoj dvorani “Amel Bećković” u Vogošći u subotu 21.09. i nedjelju 22.09.2019.godine.

Podsjetimo da se radi o respektabilnom turniru koji svake godine okupi po nekoliko stotina takmičarki iz brojnih zemalja i predstavi vrhunsku ritmičku gimnastiku.

Dan prije gimnastičarki Sportska dvorana “Amel Bećković” ugostiće i rukometaše. Počinje Premijer liga Bosne i Hercegovine i u prvom kolu se RK “Vogošća – Poljine Hills” suočava sa RK “Slavija” iz Istočnog Sarajeva. Ove sezone su rukometaši iz Vogošće jedini predstavnik Kantona Sarajevo u Premijer ligi. Naši rukometaši ne kriju ambicije u ovoj sezoni, a da bi se one ostvarile biće potrebna i podrška publike koju i ovom prilikom pozivamo da u što većem broju dođe u dvoranu “Amel Bećković”. Utakmica se igra u petak 20.09.2019.godine sa početkom u 18 sati.

I fudbaleri “Ozrena” i “Unisa” počinju svoje takmičenje. “Ozren” se takmiči u B grupi Kantonalne lige i u prvom kolu dočekuje ekipu “Saobraćajca”. Utakmica se igra u nedjelju 22.06.2019.godine na stadionu “Ešref Ešo Pustahija” sa početkom u 16 sati i 30 minuta. Što se tiče ekipe “Unisa” oni igraju u grupi A i slobodni u prvom kolu ovogodišnjeg prvenstva.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana