Na vrh

ODRŽANO 10. OTVORENO PRVENSTVO U KARATEU “VOGOŠĆA OPEN 2018”, UČESTVOVALO OKO 600 TAKMIČARA

Karate klub “Sambon” iz Vogošće organizator je 10. Otvorenog prvenstva u karateu “VOGOŠĆA OPEN 2018”. Ovaj međunarodni karate turnir okupio je oko 600 takmičara u Sportskoj dvorani “Amel Bečković”.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Općina Vogošća, na čelu sa načelnikom Edinom Smajićem, a pokrovitelj je i Vlada Kantona Sarajevo. Generalni sponzor turnira je BH Telecom. Prigodnim riječima prisutnima su se obratili ministri u Vladi Kantona Sarajevo, Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta te Senad Hasanspahić, ministar komunalne privrede i infrastrukture, koji je i otvorio ovaj sportski događaj. „Mogu reći da je dobro da imamo ovakvih manifestacija u našoj Vogošći a ovo je prilika i da se unaprijede sportske vještine, te da se međusobno upoznajemo i družimo“, kazao je, između ostalog, ministar Hasanspahić.

“Vjerujem da će i ovaj jubilarni „VOGOŠĆA OPEN 2018“ ostati upamćen po kvalitetnoj organizaciji. Ministru Hasanspahiću je ukazana čast da otvori ovo takmičenje jer je nesebično davao podršku klubu svih ovih 14 godina, koliko postoji KK „Sambon“ i to nam je značilo mnogo. Ovdje se takmiči 600 takmičara, od pionira do seniora, u 700 disciplina u katama i borbama. „Sambon“ predstavlja 35 takmičara ali mnogi neće nastupiti jer su uključeni u organizaciju, te moram reći da su upravo članovi ovog kluba pripremili dvoranu za takmičenje. Naravno, veliko hvala i Općini Vogošća za svu podršku“, kazao je Kenan Alikadić, organizator prvenstva u karateu, trener i jedan od osnivača KK „Sambon“. Alikadić je uručio Plakete u znak zahvalnosti za doprinos organizaciji 10. Otvorenog prvenstva u karateu “VOGOŠĆA OPEN 2018” ministrima u Vladi KS Mirvadu Kuriću i Senadu Hasanspahiću, načelniku Općine Vogošća Edinu Smajiću i kompaniji BH Telecom. Sudeći prema onome što je zabilježila ekipa TV Vogošća i prema izjavama takmičara, „Sambon“ je još jednom opravdao ulogu dobrog domaćina.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana