Na vrh

Općina Vogošća osigurala 228 stipendija za učenike i studente

Sinoć je u kino sali “KSC” Vogošća, uz prigodan muzički program koji je izveo Armin Muzaferija, upriličena dodjela ugovora  dobitnicima stipendije za školsku/akademsku 2015/2016. godinu koju dodjeljuje Općina Vogošća srednjoškolcima i studentima sa visokim prosjekom ocjena u cilju podrške njihovom daljem školovanju.  Ugovore je dodjelio Općinski načelnik Edin Smajić.

“Stipendiju je dobilo 228 stipendista. Pravo na općinske stipendije u iznosu od 50 KM mjesečno ostvarilo je 117 učenika srednjih škola, a u iznosu od 100 KM mjesečno 111 studenta. Isplata stipendija obuhvata period od deset mjeseci, počev od septembra 2015. do juna 2016. godine. Stipendiranje djece i mladih je dio moje politike koju jednoglasno podržava i Općinsko vijeće na što sam posebno ponosan,jer je riječ o pomoći u onome što je najvažnije, a to je dobro obrazovanje,  kazao je je načelnik Smajić.

Nakon dodjele Ugovora o stipendiranju, stipendistima će biti isplaćen cjelokupan iznos stipendije. Općina Vogošća je za ovu namjenu u osigurala sredstva u iznosu od 153.000,00 KM.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana