Na vrh

Potpisan ugovor o dodjeli finansijskih sredstava Udruženju boraca/branitelja, organizatora i pokretača otpora “Patriotska liga” općine Vogošća

Na osnovu odluke Općinskog načelnika o raspodjeli finansijskih sredstava boračkim udruženjima iz Budžeta Općine Vogošća za 2016. godinu kao i Pravilnika o načinu ostvarivanja materijalne podrške i kriterija za sufinansiranje boračkih udruženja, udruženja civilnih žrtava rata, udruženja logoraša i udruženja nestalih, danas su Općinski načelnik Edin Smajić i predsjednik Udruženja boraca/branitelja, organizatora i pokretača otpora “Patriotska liga” – Vogošća, Sabit Kobiljak potpisali Ugovor o finansijskoj pomoći za realizaciju odobrenih Projekata i troškova redovnog rada navedenog Udruženja.

„Ove godine se navršava 25. godina rada i postojanja Patriotske lige. Ovo Udruženje provodi mnoge kvalitetne i dobro organizovane projekte, među kojima se ističe velika manifestacija od posebnog značaja, a to je „Marš mira – Srebrenica“, koja okupi veliki broj Vogošćana.“ istakao je načelnik Smajić. Predsjednik Udruženja Sabit Kobiljak se zahvalio načelniku Smajiću na punoj podršci u radu ovog Udruženja i istakao da je ovaj Sporazum dokaz dobre saradnje i podrške od strane lokalne zajednice.

Udruženju boraca/branitelja, organizatora i pokretača otpora “Patriotska liga” – općine Vogošća će u 2016. godini biti dodjeljena sredstva u iznosu od 13.500,00 KM. Za sufinansiranje projekata obilježavanja značajnih datuma – Dana akcije „PRETIS ‘92.“, Dan Patriotske lige, obezbjeđenje jednokratne stipendije djeci pripadnika Patriotska liga, obezbjeđenje i distribucija paketa sa hranom pripadnicima Patriotske lige, sportske aktivnosti u periodu jesen – zima i sudjelovanje na manifestaciji „Marš mira“ 6.800,00 KM, a za sufinansiranje redovnog rada udruženja 6.700,00 KM.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana