Na vrh

Potpisan ugovor o dodjeli finansijskih sredstava Udruženju “Porodice nestalih općine Vogošća”

Na osnovu odluke Općinskog načelnika o raspodjeli finansijskih sredstava boračkim udruženjima iz Budžeta Općine Vogošća za 2016. godinu kao i Pravilnika o načinu ostvarivanja materijalne podrške i kriterija za sufinansiranje boračkih udruženja, udruženja civilnih žrtava rata, udruženja logoraša i udruženja nestalih, danas su Općinski načelnik Edin Smajić i predsjednica Udruženja „Porodice nestalih općine Vogošća“ Ema Čekić potpisali Ugovor o finansijskoj pomoći za realizaciju odobrenih Projekata i troškova redovnog rada navedenog Udruženja.

„Općina Vogošća je jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja je prepoznala naš rad i istrajnos u taraženju naših najmilijih i  koja pruža nesebičnu pomoć ovom Udruženju u procesu traženja nestalih Vogošćana“ istakla je predsjednica Udruženja Ema Čekić.

„Naša stvarnost je da smo imali strašnu agresiju i strašne zločine nad našim narodom. Ovo Udruženje i nakon 24 godine od nestanka njihovih najmilijih ne odustaje od traganja za istinom i pravdom. Mi kao lokalna zajednica činimo sve što je u našoj nadležnosti  da pomognemo da se pronađu 62 stanovnika Vogošće koji se vode kao nestali“, naveo je načelnik Smajić. Udruženju „Porodice nestalih općine Vogošća“ će u 2016. godini biti dodjeljena sredstva u iznosu od 5.500,00 KM. Za sufinansiranje projekata obilježavanja značajnih datuma – Dan nestalih (Svrake i Tihovići), te priprema i štampanje biltena „Na putu do istine“, 3.500,00 KM, a za sufinansiranje redovnog rada udruženja 2.000,00 KM.

Za ovu godinu je u Budžetu za pomoć boračkim udruženjima i civilnim žrtvama rata planirano 165.000,00 KM. Navedena sredstva će biti raspodjeljena na 11 udruženja koja djeluju na području općine Vogošća. Sa svim udruženjima je potpisan Ugovor u kojem je jasno definisano da će Općina Vogošća sufinansirati projekte koji su prošli na Javnom pozivu za sufinansiranje udruženja iz Budžeta Općine Vogošća za 2016. godinu kao i sufinansiranje troškova redovnog rada udruženja.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana