Na vrh

RADOVI NA IZGRADNJI SPORTSKOG IGRALIŠTA NA KOBILJOJ GLAVI

Danas su započeli radovi na izgradnji još jednog sportskog igrališta na području Općine Vogošća. U blizini Osnovne Škole „Zajko Delić“ radnici firme Ame jutros počeli raščišćavanje prostora na kojem će biti izgrađeni tereni za košarku i mali nogomet, uz koje će biti izgrađen i parking sa šest mjesta. Radove su obišli načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicim, te ministar za komunalnu privredu i infrastrukturu  KS Senad Hasanspahić koji je i inicirao izgradnju ovog sportskog igrališta i obezbjedio sredstva. Ministar Hasanspahić je istakao da je igralište bilo potrebno djeci ali i rekreativcima ovog dijela Vogošće, i sretan je da je u prilici da im to obezbjedi. “Ovo je samo još jedan pokazatelj da Vlada Kantona Sarajevo i resorna ministarstva imaju razumjevanje kada su u pitanju projekti od značaja za građane” istakao je ministar Hasanspahić. U delegaciji koja je obišla radilište bio je i ministar za kulturu i sport KS Mirvad Kurić koji je istakao dobru saradnju s Općinom Vogošća i nastojanja ovog ministarstva da se ulaže u razvoj sporta u općinama koje nisu gradske. “Kada imate ozbiljne i odgovorne ljude poput načelnika Smajića koji ima projekte koji su važni građanima zašto ne podržati takve projekte. Ovo igralište će značiti ovom naselju kao i djeci koja idu u ovu školu” naveo je ministar Kurić.

Vrijednost radova je oko 117 hiljada KM. Ministarstvo za kulturu i sport KS obezbjedilo je 70 hiljada, a Općina Vogošća ostatak sredstava. Rok za završetak radova je 45 radnih dana.

Direktorica škole Anisa Sivac se zahvalila Vladi Kantona Sarajevo, resornim ministarstvima i Općini Vogošća što su prepoznali važnost ovog projekta i izdvojili finansijska sredstva za realizaciju izgradnje igrališta koje ova škola nije imala.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana