Na vrh

RADOVI NA UREĐENJU AMBULANTE U NASELJU ROSULJE IDU PREDVIĐENOM DINAMIKOM

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo, odnosno Vlada i Skupština Kantona Sarajevo su dali podršku projektu otvaranja ambulante u naselju Rosulje. Izvršena je kupovina poslovnih prostorija površine cca 300 kvadratnih metara. Radi se o prostoru koji će bitno rasteretiti centralni objekat Doma zdravlja Vogošća. Danas su načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i direktorica Doma zdravlja Vogošća dr.Enisa Ahmić obišli prostorije gdje se izvode unutrašnji radovi.

Ambulanta Rosulje sastojat će se od dvoetažnog poslovnog prostora koji će povezivati pored stepeništa i lift čiji je prostor prilagođen ležećim pacijentima, a gdje će biti smješteni timovi porodične medicine, stomatološki timovi, laboratorija, odjeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije sa svim neophodnim prostorijama za rad. I toaleti su prema standardima prilagođeni pacijentima a vodilo se  računa da isti imaju i osobe sa invaliditetom.

Otvaranjem ambulante u Rosuljama svoje zdravstvene usluge na ovom mjestu moći će ostvariti i stanovnici Blagovca i Tihovića jer će im ovaj objekat biti bliži od centralnog.

„Nakon rješenog prostora za izgradnju ambulante, svoje aktivnosti smo usmjerili za izgradnju osnovne škole koja je prema Regulacionom planu predviđena u ovom naselju. Sa nadležnim institucijama smo obavili razgovore i nadamo se da će jednako uspješno kao i po pitanju ambulante porodične medicine Vlada Kantona Sarajevo pomoći u rješavanju izgradnje osnovne škole na Rosuljama. Vogošća se stalno razvija, dolaze nam mladi bračni parovi i kontinuirano se bilježi veći upis prvačića nego što je to bilo ranijih godina“ istakao je načelnik Smajić.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana