Na vrh

Sportski vikend – Ove subote “Skakavc Trail 2019”

Vogošća će u subotu 28.09.2019.godine biti domaćin Treće međunarodne utrke „Skakavc Trail 2019“ u organizaciji Planinarskog društva „Skakavac“. Ova utrka se sastoji od tri brdske utrke koje markiranim rutama prolaze planinom Ozren, a sve tri imaju cilj pored doma Crvenog križa u Jošaničkom potoku, u Vogošći.

Prva trka će biti na stazi dugoj 20 km, u trajanju od 5 sati (vremensko ograničenje 13-ti kilometar, Motka: 3 sata), druga trka na stazi dugoj 35 km, u trajanju od 8 sati (vremensko ograničenje: 16-ti kilometar, Uževica: 4 sata) a treća trka na stazi dugoj 47 km, u trajanju d 10 sati (vremensko ograničenje: 20-ti kilometar, Bukovik: 5 sati).

Rukometaši „Vogošće Poljine Hills“ nakon remija sa „Slavijom“ u prvom kolu gostuju u subotu u Trebinju protiv tamošnjeg „Leotara“. Druga ekipa vogošćanskih rukometaša dočekuje RK „Velež“ u okviru takmičenja u Prvoj ligi Federacije – Jug. Utakmica se igra u nedjelju od 17 sati u Sportskoj dvorani „Amel Bećković“ u Vogošći.

Što se tiče domaćih fudbalskih klubova, „Unis“, koji je u prvom kolu bio slobodan, gostuje kod ekipe „Hrida“. I „Ozren“, koji je uspješno startovao u prvom kolu pobjedom protiv „Saobraćajca“, gostuje i to ekipi „Stupa“. Utakmice se igraju u okviru Fudbalske lige Kantona Sarajevo.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana