Na vrh

Svečano dodjeljene volonterske potvrde učenicima iz Vogošće

Udruženje Centar za razvoj omladinskog aktivizma Croa je organizovao svečanu dodjelu volonterskih potvrda za učenike koji su učestvovali u projektu “Volontiranje je cool 2015!”. Iz Općine Vogošća u 2015. godini u projektu „Volontiranje je cool!“ učestvovalo je 40 volontera iz osnovnih škola „Zahid Baručija i „Mirsad Prnjavorac“. Oni su u toku projekta volontirali za općinu Vogošća 4 000 volonterskih sati i ostvarili prihod u iznosu od 12.500,00 KM.

Dodjela potvrda je održana u sali Općine Vogošće, a pozdrav i riječi podrške prisutnim učenicima uputili su načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i predsjednica Centra za razvoj omladinskog aktivizma Amela Sirovina. Dodjela volonterskih potvrda je popraćena kratkim filmom sa završne manifestacije projekta “Volontiranje je cool 2015!” na kojoj su svoje volonterske radove prezentirale 23 osnovne škole iz pet gradova: Sarajevo, Mostar, Stolac, Konjic i Goražde. Projekat je počeo sa realizacijom 2011. godine, a namijenjen je učenicima osnovnih škola s ciljem podsticanja na volonterizam i društvenu odgovornost u zajednici kao i razvoju socijalnih vještina učenika.

Projekat je kao i svake godine finansijski podržala Općina Vogošća. Predsjednica omladinskog udruženja Amela Sirovina je ispred Centgra za razvoj omladinskog aktivizma Croa, uručila  zahvalnicu Općini Vogošća uz veliku zahvalnsot načelniku Smajiću na pruženoj finansijskoj i tehničkoj podršci projekta.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana