Na vrh

U NOVEMBRU SE OTVARA CENTAR ZA KOMUNALNE USLUGE U VOGOŠĆI

Za stanovnike općine Vogošća će od narednog mjeseca  biti otvoren Centar za komunalne usluge u kojem će građani moći platiti račune javnih komunalnih preduzeća bez provizije. Tim povodom u Općini Vogošća danas je upriličeno potpisivanje Sporazuma o poslovnoj saradnji i Ugovora o zakupu  poslovnog prostora.  Ugovor i Sporazum su potpisali direktori komunalnih preduzeća i načelnik Općine Vogošća Edin Smajić.

Nihad Konaković, director Bags  – Eenergotehnike je istakao “kao lokalni operater koji snabdijeva građane toplotnom energijom, našli smo interes i participaciju u ovom projektu, da kroz ovaj vid olašamo servisiranje obaveza naših korisnika kojih u Vogošći ima oko 600”.

Građani će u Centru moći platiti račune za preduzeća KJKP „Vodovod i kanalizacija“, KJKP „Rad“, KJKP „Sarajevogas“ i Bags – Energotehniku.

„Otvaranje Centra u Vogošći je dobar iskorak da se olakša građanima komunikacija sa komunalnim preduzećima kroz razne zahtjeve i samu naplatu“ rekao je Selim Babić direktor KJKP „RAD“ Sarajevo.

“Cijeneči potrebe naših sugrađana opredjelili smo se za prostor koji je na najboljoj lokaciji, a to je u zgradi Općine Vogošća. Otvoranjem Centra interesu je i preduzeće i građana jer su pojednostavljene procedure koje će građanima olakšati plaćanje računa  bez provizije.” –  kazao je ovom prilikom načelnik Općine Vogošća Edin Smajić. Također je naveo da će Centar biti otvoren 23. novembra kao poklon građanima Vogošće za Dan Državnosti Bosne i Hercegovine.

Centar za komunalne usluge biće smješten u prostorijama Općine Vogošća u kojima će usluge kupcima pružati uposlenici preduzeća na predviđenim šalterima.

Alisa Konaković, izvršna direktorica sektora pravnih, kadrovskih i opštih poslova KJKP „Sarajevogas“ Sarajevo je navela da je zbog pozitivnih iskustava sa otvaranjem Centra za komunalne usluge u ulici Envera Šehovića, odlučeno da se otvori i Centar u Vogošći. “Ovom prilikom se zahvaljujem Vladi Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvu komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo koje je finansijski podržalo realizaciju ovog projekta“ navela je direktorica Konaković.

Pored Općine Vogošća u narednom periodu je planirano otvaranje Centra za komunalne usluge na području općina Ilidža i Centar.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana