Na vrh

U TOKU ASFALTIRANJE DIJELA PUTA U ULICI LJUBINA U MJESNOJ ZAJEDNICI SEMIZOVAC

U toku su radovi na asfaltiranju dijela puta u ulici Ljubina, u Mjesnoj zajednici Semizovac. Dužina puta koja će biti asfaltirana je 590 metara prosječne širine 4 metra. Radove finansira Općina Vogošća, namjenskim sredstvima Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo u iznosu od oko 180 hiljada KM. Radove u ulici Ljubina je obišao i načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima iz Službe za komunalne, poslove mjesnih zajednica i zajedničke poslove.

„Radovi u ovoj ulici započeli su prije desetak dana, prije asfaltiranja urađeno je uklanjanje oštećenog i dotrajalog asfalta, postavljen je novi sloj tampona, ugrađeni su slivnici i cjevasti propusti gdje je to bilo moguće, te ivičnjaci“ rekao je Almir Lučkin uposlenik firme „Ame“ iz Breze koja izvodi radove.

Sead Uhota, stanovnik ulice koja se asfaltira kazao je da je prije radova ulica bila u katastrofalnom stanju, saobraćaj  se teško odvijao i da je sad sretan što će dobiti novi izgled.

Kroz redovno ljetno održavanje u općini Vogošća, planirana je i sanacija udarnih rupa na dionicama puta u ulici Ljubina.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana