Na vrh

U TOKU ASFALTIRANJE DIJELA PUTA U ULICI MIHOLJIĆI, MZ SVRAKE U VRIJEDNOSTI OD 171.000 KM

Danas su započeli radovi na asfaltiranju dijela puta u ulici Miholjići, u Mjesnoj zajednici Svrake. Dužina puta koja će biti asfaltirana je 820 metara prosječne širine 3,2 metra. Radove finansira Općina Vogošća, namjenskim sredstvima Ministarstva saobraćaja KS u iznosu od oko 171.000  KM. Radove u ulici Miholjićima danas su obišli predstavnici nadležne službe te predstavnici Savjeta MZ Svrake.

“Radovi u ovoj ulici započeli su prije mjesec dana. Radi se o projektu iz Programa prioriteta komunalne infrastrukture za 2018. godinu. Prije asfaltiranja urađeno je uklanjanje oštećenog i dotrajalog asfalta, postavljen je novi  sloj tampona urađena je odvodnja oborinskih voda sa saobraćajnice u skladu sa tehničkim mogućnostima na terenu, kao i izgradnja armirano-betonskog zida u cilju stabilizacije trupa na dijelu dionice” rekao je Fetah Kadrić, pomoćnik načelnika za komunalne poslove.

Enin Bajramović i Ahmed Hido, predstavnici SMZ Svrake su istakli da je prije radova navedena ulica bila u katastrofalnom stanju i da su zadovoljni što će dobiti novi izgled.

Izvođač radova je firma „Ame“ iz Breze, a nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana