Na vrh

U Vogošći održan VI Internacionalni kup u ritmičkoj gimnastici

Proteklog vikenda održan je šeti po redu Internacionalni kup ritmičke gimnastike “Ševala Mujić”. I ove godine gimnastički klub “Olimp” ugostio je takmičarke iz 12 zemalja, koje su se natjecale u 70 grupnih i 228 individualnih nastupa. Turnir je svečano otvorio načelnik Općine Vogošća Edin Smajić. „Vogošća je uvijek bila i biće mjesto sporta, svim takmičarima želim dobre rezultate i da ponesu dobre utiske iz Vogošće i da je pamte kao mjesto gdje su ostvarili zavidne rezultate“ kazao je Smajić.

U danima vikenda vogošćanska publika imala je priliku uživati u ritmičkoj gimnastici, a u revijalnom programu nastupili su i najbolji gimnastičari Izraela Katarina Isecki Karni i Dmitri Brekov, koji su od ove godine i počasni članovi GK “Olimp”.

Ova manifestacija je posvećena heroini rahmetli Ševali Mujić koja je dala svoj život u brorbi za odbranu Bosne i Hercegovine, u borbi za ljudske vrijednosti i prava slobode, kao i  prava da imamo priliku da naša djeca uživaju i da se bave sportom.

Organizator manifestacije je načelniku Općine Vogošća dodjelio zahvalnicu za nesebičan doprinos i podršku u radu GK „Olimp“, kao i  JP RTV Vogošća, JU KSC Vogošća i Sportskom savezu Kantona Sarajevo.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana