Na vrh

U VOGOŠĆI SVEČANO OTVORENA OSNOVNA MUZIČKA ŠKOLA

Uz prisustvo brojnih zvanica danas je svečano otvorena OMŠ „Mladen Pozajić“ područno odjeljenje Vogošća. Vrpcu su presjekli načelnik Općine Vogošća Edin Smajić, direktorica OŠ „Mirsad Prnjavorac“ Sabiha Salčin i ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović. 
Izgradnju škole, čiji je kapacitet 70 učenika osnovnih škola od prvih do šestih razreda, finansirala je Općina Vogošća. Inače, područno odjeljenje OMŠ „Mladen Pozajić“ u Vogošći uspješno djeluje već deset godina, ima četiri klase, klavir, gitara, harmonika i violina.Nadaju se da će uskoro imati i klasu flaute i klarineta. Pored učionica izgrađena je i mala koncertna dvorana u kojoj će se moći održavati kulturne manifestacije.
Nakon bogatog kulturno-zabavnog programa, brojne zvanice i gosti obišli su prostorije novoizgrađene škole.
Općina Vogošća će i u narednom periodu podržavati rad ove ustanove kako bi što veći broj djece mogao da pohađa muzičku školu. Dokaz tome je i današnje potpisivanje Sporazuma o finansiranju ugradnje bine i zavjese za akustiku za šta će Općina Vogošća izdvojiti sredstva. Sporazum su potpisali načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i direktor OMŠ “Mladen Pozajić” Mustafa Mujbegović

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana