Na vrh

Učenici turskog jezika dobili 112 ruksaka i školski pribor

U Osnovnoj školi “Mirsad Prnjavorac” u Vogošći održana je priredba u okviru projekta „Moj izbor je turski jezik“. Svečanosti su prisustvovali brojni gosti iz Republike Turske, ambasador Republike Turske Nj.E.Cihad Erginay, potpredsjednik Yunus Emre Instituta iz Ankare Șeref Ateş, direktor Yunus Emre Instituta Sarajevo Mehmet Akif Yaman, načelnik Općine Corum Muzaffer Kulcu, direktor TIKE Șanli Huseyn, komadant turske vojne misije u BiH Abdullah Ozkantar, kao i Općinski načelnik Edin Smajić te predstavnici Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Turski kulturni centar Yunus Emre i turska Općina Corum već pet godina u BiH provode projekat “Moj izbor je turski” u okviru kojeg je učenicima državnih osnovnih škola u BiH ponuđeno učenje turskog jezika u sklopu redovnog nastavnog programa. OŠ Mirsad Prnjavorac prva je škola na području Kantona Sarajevo koja je započela s učenjem turskog kao drugog stranog jezika. Pored dodjele ruksaka i školskog pribora, turski kulturni institut Yunus Emre učenike koji u osnovnim školama uče turski jezik kao drugi strani, redovno nagrađuje i putovanjima u Tursku. Prošle godine učenici ove škole su dva puta išli u Tursku.

U sklopu ceremonije dodjele 112 ruksaka sa školskim priborom, učenici škole su za goste upriličili bogat kulturno-zabavni program kroz igrokaze, folklorni i muzički nastup.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana