Na vrh

150 VOGOŠĆANSKIH PORODICA U STANJU SOCIJALNE POTREBE DOBILO PREHRAMBENE PAKETE

Ured Lige muslimanskog svijeta u Sarajevu je jedna od institucija koja podliježe upravi čije je sjedište u Kraljevini Saudijskoj Arabiji. U sklopu projketa i programa koje Ured implementira u toku mubarek mjeseca Ramazana je program podjele prehrambenih paketa socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Danas su predstavnici Ureda u saradnji sa predstavnicima Općine Vogošća podjelili 150 paketa porodicama koje su u stanju socijalne potrebe. Paketi su djeljeni na osnovu spiska korisnika koje  je nadležna Općinska služba napravila u saradnji sa Službom socijalne zaštite općine Vogošća.

Predstavnik Ureda je je istakao zadovoljstvo današnjom organizacijom i naveo da će i u buduće kroz druge projekte pomagati Općini Vogošća.

Načelnik  Smajić se zahvalio u ime sugrađana koji su dobili pomoć i istakao da će u narednom periodu Općina Vogošća zajedno sa Regionalnim Uredom Lige muslimanskog svijeta u BiH pokušati realizovati još neke značajne projekte kojim se oni bave.

Današnje pakete su donirali Regionalni Ured Lige muslimanskog svijeta u BiH i Kulturni centar princeze Dževhere Bugojno.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana