Na vrh

60 VOGOŠĆANSKIH OSNOVACA DOBILO VOLONTERSKE POTVRDE

U Organizaciji Centra za razvoj omladinskog aktivizma je upriličena svečana dodjela Volonterskih potvrda, priznanja za više od 400 učesnika projekta “Volontiranje je cool!”. Ceremoniji svečane dodjele, koja je održana u sali Parlamentarne skupštine BiH prisustvovali su i brojni gosti.

Prisutnima se obratila predsjednica Centra za razvoj omladinskog aktivizma CROA Amela Sirovina. Ona je zahvalila svima koji su pomogli u realizaciji projekta a posebnu zahvalnost je uputila učenicima koji su shvatili vrijednost volontiranja. Svi učenici su realizacijom volonterskih projekata dali značajan doprinos razvoju lokalne zajednice i skrenuli pažnju na vrijednost uključivanja u dobrovoljni rad. Tu vrijednost spoznalo je i 60 osnovaca iz Vogošće.

Trud i volonterski projekti učesnika pohvaljeni su i iz Općine Vogošća, koja pruža dugogodišnju podršku Centru za razvoj omladinskog aktivizma u realizaciji projekta „Volontiranje je cool!“

Pored Vogošćana, Volonterske potvrde  su uručene volonterima iz Ilijaša, Ilidže, Trnova (u FBiH i RS), Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Projekat “Volontiranje je cool!” se realizuje od 2011. godine, a cilj je podizanje svijesti o važnosti volonterizma i društvene odgovornosti kod učenika osnovnih škola.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana