Na vrh

U toku radovi na rekonstrukciji cjevovoda u naselju Gornja Jošanica II

U naselju Gornja Jošanica II polovinom septembra počeli su radovi na rekonstrukciji lokalnog vodovoda u dužini od 2 250 m. Vrijednost radova je 307 000 KM,  a investitori su Općina Vogošća i  Ministarstvo za komunalnu privredu i infrastrukturu Kantona Sarajevo. Radove izvodi firma “HARYSCO”, a nadzor KJKP “Vodovod i kanalizacija” Sarajevo. Realizacijom ovog projekta stara lokalna distributivna vodovodna mreža biće zamijenjena vodovodnom mrežom od daktila. Lokaciju izvođenja radova je obišao načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima.

Načelnik Smajić je istakao da „u narednih nekoliko dana očekujemo završetak ovog primarnog voda nakon čega će krenuti rekonstrukcija 60 kućnih priključaka. Po završetku radova biće stvoreni tehnički preduslovi da se u lokalni vodovod na Kremešu dovede gradska voda i time riješe dugogodišnji problemi u vodosnabdijevanju stanovnika Kremeša“.

Mujo Zećo direktor firme „HARYSCO“ je naveo da je do sada postavljeno oko 700 m cjevi i da ukoliko to dozvole vremenski uslovi radovi će biti gotovi za deset dana.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana