Na vrh

Asfaltira se druga dionica puta prema planinarskom domu “Motka”

Danas je počelo asfaltiranje dionice puta prema Planinarskom domu Motka. Realizacijom ove dionice potpuno rekonstruisan i asfaltiran put dolazi u neposrednu blizinu škole u Budišićima. Radovi se izvode na osnovu Okvirnog sporazuma o uslovima i načinu izvođenja radova na sanaciji šumskih puteva na području općine Vogošća.
Radovi podrazumjevaju asfaltiranje šumskog puta u dužini od 1.200 m (po aktuelnom ugovoru cca 300 m – II faza), uređenje kosina, ugradnja ivičnjaka, tretman oborinskih voda, izrada podrigolske drenaže i sanacija propusta . Prosječna širina puta je 3,5 metara.
Kolovozna konstrukcija se sastoji od posteljice (tampona), nosivog sloja od 8 centimetara i habajućeg sloja debljine 4 centimetra.
Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 123.000,00 KM, a finansiraju se sredstvima Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Općine Vogošća.
Izvođač radova je firma “BUCOMERC” d.o.o. Kiseljak.
Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.
Radove je obišao općinski načelnik Edin Smajić, zajedno sa pomoćnikom za komunalne poslove Fetahom Kadrićem. Načelnik Smajić je za RTV Vogošća izjavio kako je vrlo važno da se i u ovom trenutku nastavljaju infrastrukturni projekti na području općine Vogošća. Za ovaj projekat je napomenuo kako je važan za razvoj turizma i rekreativnog sporta.
Završetak ovih radova očekuje se sredinom naredne sedmice, a nakon toga će se pristupiti sanaciji još dva kraka šumskih i prišumskih puteva na području općine Vogošća.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana