Na vrh

Asfaltiran dio šumskog puta prema Motki

Općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima, u ponedjeljak 5.08.2019.godine, obišao je lokaciju na kojoj se obavljaju završni radovi na asfaltiranju šumskog puta prema planinarskom domu Motka. Asfaltiranje ovog puta je dio radova predviđenih Ugovorom o izvođenju radova na sanaciji šumskog puta prema planinarskom domu Motka – I faza (dionica Tihovići – škola u Budišićima).

Načelnik je iskoristio priliku i da se sretne sa stanovnicima ovog područja i u neformalnom razgovoru sa njima objasnio je da je ovo samo prva faza ovog projekta i da se projekat nastavlja čim se obezbijede sredstva za drugu fazu, napomenuvši da postoje uvjeravanja od strane Ministarstva privrede Kantona Sarajevo kako bi ovo sredstva mogla biti operativna još u ovoj građevinskoj sezoni. Ukoliko se desi da sredstva zaista budu na raspolaganju Općini Vogošća za ovaj projekat Načelnik je stanovnicima Tihovića koji su se okupili obrazložio kako će odmah po okončanju druge faze biti sanirana oštećenja puta kroz Tihoviće. Ukoliko, ne bude izvjesno da se može računati na podršku Ministarstva privrede za realizaciju druge faze u ovoj godini iznio je stav da će put kroz Tihoviće biti saniran sredstvima uz Budžeta Općine Vogošća.

Sanacija ovog puta, uz asfaltiranje u dužini od 1.200 m, podrazumjeva i uređenje kosina, ugradnju ivičnjaka, tretman oborinskih voda, izrada podrigolske drenaže i sanacija propusta .

Ukupna vrijednost ugovorenih radova za I fazu iznosi 274.999,98 KM, a finansiraju se sredstvima Ministarstva privrede Kanton Sarajevo i Općine Vogošća.

Izvođač radova je firma “BUCOMERC” d.o.o. Kiseljak.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana