Na vrh

Asfaltirana saobraćajnica u ulici Svrake I

Produžena građevinska sezona usljed povoljnih vremenskih uslova omogućila je da se realizuje i projekat asfaltiranja ulice Svrake I. Izvođač radova “Bucomerc” d.o.o. iz Kiseljaka ovu saobraćajnicu je asfaltirao 15.11.2019.godine čime je privedena kraju prva faza ovog polumilionskog projekta koji se provodi u ulicama Svrake I i Svrake IV.

Vrijednost ove faze iznosi 299.984,07 KM, a finansira se sredstvima Direkcije za puteve Kantona Sarajevo. Planirano je da se rekonstruiše oko 570 m saobraćajnice. Početak rekonstrukcije je raskrsnica Ulica Svrake I i Svrake III kod objekta MZ Svrake, a kraj dionice je raskrsnica istih ulica na lijevoj obali rijeke Bosne, gdje je planirana izgradnja raskrsnice sa kružnim tokom saobraćaja.

Izgradnjom ove moderne saobraćajnice u centralnom dijelu naselja Svrake, te izgradnjom pješačke staze uz nju obezbijediće se sigurnije kretanje pješaka prema školi i drugim društvenim objektima.

Radovi podrazumjevaju rekonstrukciju saobraćajnice u ukupnoj dužini od 1.370 m, odnosno izgradnja dijela kolektora za odvodnju oborinskih voda, izgradnja pješačke staze i asfaltiranje. Saobraćajnica je poprečnog presjeka od dvije saobraćajne trake širine po 3,30 m, sa jednostranom pješačkom stazom širine 1,60 m. Konstrukcija saobraćajnice sastoji se od tampona debljine 40 cm, nosivog sloja debljine 6 cm, habajući sloja od 4 cm.

Odvodnja je riješena kvadratnim slivnicima u novoizgrađeni oborinski kolektor dužine oko 800 metara.

Nadzor nad izvođenjem radova vršio je  Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana