Na vrh

ASFALTIRANA ULICA P.O. ZVIJEZDA U DUŽINI OD 500METARA

Ulica P.O. Zvijezda u Mjesnoj zajednici Vogošća II već duže vrijeme nalazila se u Programu prioriteta komunalne insfrastrukture na području naše općine. Povoljni vremenski uslovi omogućili su realizaciju ovog projekta, za kojeg su sredstva u iznosu od 270.000 KM osigurana putem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Dosadašnji radovi u ovoj ulici podrazumijevali su sanaciju udarnih rupa i oštećenja koja su na asfaltu nastajala i po završetku zimske sezone. Asfaltiranjem u ovoj ulici i izdvojenim sredstvima, iznašlo se najbolje rješenje kojim mogu biti zadovoljni i građani. Dužina ulice koja je dobila ljepši i funkcionalniji izgled je 500 metara, a izvođač radova, koje je nadzirao Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, bila je firma „AME“.

Sanacija i asfaltiranje ulice P.O. Zvijezda, samo je jedan od komunalnih projekata koji su realizovani na području Mjesne zajednice Vogošća II. U narednoj godini, shodno planiranom programu prioriteta i sredstvima koja će biti izdvojena, može se očekivati realizacija i drugih projekata vezanih, između ostalog, za poboljšanje saobraćajne infrastrukture na vogošćanskim ulicama.


 


Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana