Na vrh

Bazen će biti otvoren tokom ljeta

Općinu Vogošća je 23.06.2020.godine zvanično posjetio Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić. Tom prilikom je Ministar Alikadić sa Općinskim načelnikom Edinom Smajićem potpisao Sporazum o podršci funkcionisanju bazena u WOG centru koji će na duži period biti ustupljen pod zakup JU KSC Vogošća.

Ovim Sporazumom se u 2020.godini od Ministarstva kulture i sporta obezbjeđuje 50.000,00 KM za funkcionisanje bazena. Općina Vogošća je u budžetu već predvidjela iznos od dodatnih 50.000,00 KM koje sama obezbjeđuje, a ostatak sredstava će se obezbijediti putem sufinansiranja susjednih općina Ilijaš i Centar koje će takođe koristiti usluge ovog bazena za potrebe škola plivanja, rekreativnog i sportskog plivanja.

Očekuje se da će ovaj projekat podržati i druga ministarstva koja imaju projekte koji bi direktno mogli biti vezani za korištenje bazena, kao što su Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih, te Ministarstvo za boračka pitanja.

Tokom prethodnih nekoliko sedmica vršene su intenzivne pripreme kako bi se obezbijedili tehnički preduslovi za puštanje bazena u funkciju, a na svojoj sjednici od 22.06.2020.godine Općinsko vijeće je jednoglasno dalo saglasnost JU KSC Vogošća da potpiše ugovor o zakupu sa vlasnikom bazena.

Svečano potpisivanje ugovora između JU KSC Vogošća i kompanije Hayat koja je vlasnik bazena biće upriličeno na Dan Općine Vogošća, 24.06.2020.godine.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana