Na vrh

BEZ VEĆIH PROBLEMA U ODVIJANJU SAOBRAĆAJA NA PODRUČJU OPĆINE VOGOŠĆA

Snijeg koji je padao tokom protekle noći nije izazvao veće probleme u odvijanju saobraćaja na području Općine Vogošća. Zimske službe nisu imale mnogo posla jer se snijeg, zbog uticaja viših dnevnih temepratura, uglavnom otopio.

Prema riječima Sanjina Kormana, stručnog saradnika za građevinsko-komunalne poslove u resornoj općinskoj službi, situacija na terenu se prati i pod kontrolom je. „Meteorološke službe narednih dana najavljuju intenzivnije snježne padavine i pad temeperature zraka, ali nastojaćemo spriječiti sve eventualne poteškoće pravovremenim djelovanjem zimske službe“, kazao je Korman te dodao da je saradnja sa građanima veoma dobra. Vogošćani su već stekli naviku da probleme sa kojim se susreću, pa između ostalog i u vezi sa čišćenjem snijega, prijave u Komunalni operativni centar koji im je na raspolaganju 24 sata, pozivom na broj mobitela 061/151234, te koji je moguće koristiti i za komunikaciju viberom.

Na području Općine Vogošća lokalne saobraćajnice održava i čisti firma “Mevludin commerce” d.o.o. Sarajevo, dok je za one koje su od značaja za Kanton Sarajevo zadužena firma „AME“.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana