Na vrh

Boks, rukomet i fudbal ovog vikenda u Vogošći

Bokserski klub Vogošća organizator je državnog prvenstva za mlađe uzraste od 2002. do 2008. godišta na kojem će nastupiti sa svojih 9 boksera. Prema riječima trenera Edisa Efendića očekuje da će domaći bokseri ostvariti dobre rezultate. Na prvenstvu će učestvovati 23 kluba, odnosno 110 takmičara, a za mnoge boksere će ovo biti provjera za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će se održati u Crnoj Gori. Državno prvenstvo za mlađe uzraste održava se u petak, subotu i nedjelju u dvorani “Amel Bečković” uz poštivanje epidemioloških mjera. Snimak najzanimljivijih borbi moći ćete pogledati u nedjelju u večernjim satima na programu RTV Vogošća.

U okviru prve rukometne lige FBiH grupa Jug u prvom kolu RK Vogošća 2 će u nedjelju u dvorani “Amel Bečković” igrati protiv RK Bosna. I ovu utakmicu također možete pogledati na našem programu u ponedjeljak u večernjim satima.

U srijedu je ekipa Unisa odigrala utakmicu u okviru kupa BiH protiv Klisa iz Buturović polja i izgubila rezultatom 6:2. Sada se igrači Zijada Švrakića mogu okrenuti prvenstvu. Unis u 9.kolu Druge lige FBiH grupa Centar gostuje Rudaru iz Breze. Nakon gostujuće pobjede nad Bojnikom Ozren također u ovom kolu gostuje u okviru fudbalske lige Kantona Sarajevo i sastaje se sa ekipom Respekta.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana