Na vrh

BOKSER ALI ŠLJIVO ZLATNI NA TURNIRU “KIKINDSKA ZLATNA RUKAVICA”

6 članova bokserske reprezentacije BiH nastupalo je na međunarodnom bokserskom turniru „Kikindska zlatna rukavica“ u Srbiji. Oni su se u BiH vratili sa 6 osvojenih medalja, dvije zlatne, tri srebrne i sa jednom bronzanom. U konkurenciji između 120 takmičara iz Slovenije, BiH, Grčke, Crne gore, Rumunije, Moldavije, Bugarske i Mađarske najsjajnije odličje osvojio je bokser Vogošće Ali Šljivo koji je imao dvije borbe u kojima je bio bolji od svojih protivnika. Našu reprezentaciju su predvodio je predsjednik bokserskog saveza BiH Enes Peštek.

Šesnaestogodišnji Ali Šljivo ovim sportom se bavi 6 godina. U dosadašnjoj karijeri osvajao je državna prvenstva, međunarodne turnire, a i proglašavan je za jednog od najboljih mladih boksera. I ove godine predložen je za izbog sportiste godine. Kako kaže ovoliki uspjeh nebi mogao ostvariti da nema podršku svojih drugova iz kluba, trenera i porodice. Uzor mu je brat Džan Šljivo.

Za vikend će članovi BK Vogošća nastupiti na zadnjem kolu lige. Nakon toga će imati pauzu do sredine januara naredne godine kada će ići na visinske pripreme na Motku, a potom i na Bjelašnicu. Naš bokser Ali Šljivo još jednom je pokazao da se vrijedan rad i trud isplate.

(Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana