Na vrh

Centar za pružanje usluga građanima u Općini Vogošća opravdao svoje postojanje

Centar za pružanje usluga građanima u Općini Vogošća formiran je 2007. godine putem GAP projekta a ingerencije nad njim ima Služba za opću upravu.

„Centar za pružanje usluga građanima je mjesto gdje Vogošćani mogu dobiti tražene informacije u vezi sa ostvarivanjem određenih prava. Iz godine u godinu obim poslova se povećava. Uposlenici Centra tokom dana realizuju u prosjeku oko 300 različitih zahtjeva. Na jednom mjestu građanima je na raspolaganju oko 200 zahtjeva u pisanoj formi, koji sadrže i osnovna uputstva za ostvarivanje određenog prava“ – kazala je šefica Centra za pružanje usluga građanima u Općini Vogošća Mujesira Velić, te dodala da građani Vogošće u šalter sali mogu u svakom momentu saznati gdje se nalazi njihov predmet, kod kojeg je referenta i u kojoj fazi je rješavanja.

U šalter sali Centra za pružanje usluga građanima, između ostalih poslova vrši se ovjera potpisa, rukopisa i prepisa a pored uposlenika Službe za opću upravu nalaze se i uposlenici katastra i Službe za BiZ, a ukoliko se ukaže potreba prema zahtjevu građana u šalter salu dolaze i uposlenici ostalih službi.

 

Radno vrijeme Centra za pružanje usluga građanima svakog radnog dana je od 8:00 do 16:00 sati a četvrtkom do 17:00 sati.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana