Na vrh

Čestitka za Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine

Općinski načelnik Edin Smajić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Vogošća Avdo Gljiva uputili su građanima Vogošće čestitku povodom Dana Armije sljedeće sadržine:

Drage Vogošćanke i Vogošćani, drage Bosanke i Hercegovke, dragi Bosanci i Hercegovci, drage patriote,

Dozvolite da vam čestitamo Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine, slobodno možemo naglasiti najvažnije i najčasnije institucije države Bosne i Hercegovine. Armije koja je bila artikulisani izraz čuda bosanskog otpora.

Danas se prisjećamo Armije koja je odbranila živote Bosanaca i Hercegovaca i osujetila planove koji su nam bili namijenili nestanak. Armije koja je već bila spremna da izađe na sve granice Bosne i Hercegovine u trenutku kada je agresor bio razbijen i kada je međunarodna zajednica zaustavila naš pobjednosni pohod.

Ne smijemo zaboraviti ni činjenicu da je Armija Bosne i Hercegovine bila primjer časne borbe za slobodu. I da je ostala opomena svima koji bi ponovo mogli iskazati aspiracije da prisvoje Bosnu i Hercegovinu, a njen narod pobiju i protjeraju. Kada pomenete Armiju Republike Bosne i Hercegovine vi im poručujete – nikad više! Nikad više nas nećete zateći nespremne!

Izrastajući sa Armijom mi smo i kao narod naučili kako da se odbranimo od svake opasnosti koja se nadvije nad nama. Pa i ove koja nam već drugu godinu prijeti, ove opasnosti od od nevidljivog i nedovoljno poznatog neprijatelja. U trenutku kada je Armija Republike Bosne i Hercegovine formirana mi smo bili u daleko nepovoljnijem položaju i suočeni sa neprijateljem koji je bio neosporno opasniji od bilo kojeg virusa. I pobijedili smo. I pobijedićemo i sada. Pobijedićemo zato što znamo kako da sačuvamo nasljeđe Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Sretan vam Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana