Na vrh

Čestitka za Dan Osnovne škole “Mirsad Prnjavorac”


Općinski načelnik Edin Smajić uputio je čestitku, učenicima, roditeljima, direktorici i nastavnom i drugom osoblju povodom Dana Osnovne škole „Mirsad Prnjavorac“ iz Vogošće sljedeće sadržine:

„Dragi učenici i roditelji, poštovana direktorice, prosvetni radnici i ostali uposlenici škole želim da vam svima od srca čestitam Dan vaše i naše škole, Dan Osnovne škole „Mirsad Prnjavorac“. Kada je otvorena davne 1952.godine ova škola je nosila naziv „Prva“. I danas je, po mnogo čemu prva. Ne samo po broju učenika kojih je trenutno preko hiljadu.

U posljednjih nekoliko godina realizovali ste mnoštvo značajnih kapitalnih projekata, a vaši učenici pokazuju na takmičenjima visok nivo znanja koji su stekli u Osnovnoj školi „Mirsad Prnjavorac“.

Danas vaša škola kao i sve druge škole u vašem okruženju mora da nađe nove načine za rad kako bi se tih preko hiljadu učenika nastavilo obrazovati i u novim uslovima kada nam pandemija diktira načine rada. Možda nam i može diktirati metode obrazovanja, ali nas ne može spriječiti da se obrazujemo. Želim vam da budete jednako ozbiljni i dobri i kada koristite ove nove metode kao što ste bili dobri kad ste koristili tradicionalne metode.

Pandemija će proći, ali ovu situaciju moramo svi zajendo shvatiti kao priliku. Kao priliku da osavremenimo načine učenja. A općina Vogošća će biti tu uz vas, kao što je uvijek i bila da vam pruži podršku da što uspješnije savladate sve te nove načine.

Još jednom želim vam sretan Dan škole!

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana