Na vrh

Čestitka za Dan Osnovne škole “Zajko Delić”


Općinski načelnik Edin Smajić uputio je čestitku, učenicima, roditeljima, direktorici i nastavnom i drugom osoblju povodom Dana Osnovne škole „Zajko Delić“ sa Kobilje Glave sljedeće sadržine:

„Dragi učenici i roditelji, poštovana direktorice, prosvetni radnici i ostali uposlenici škole želim da vam svima od srca čestitam Dan vaše i naše škole, Dan Osnovne škole „Zajko Delić“. Za ovu školu me veže i mnogo ličnih uspomena i ponosan sam kada vidim koliko smo uspjeli unaprijediti uslove u ovoj školi samo u posljednjih petnaest godina. U tom periodu škola je nadograđena, izgrađena je moderna fiskulturna sala, objekat produženog boravka, lijepo vanjsko uređenje sa amfiteatrom, vanjska sportska igrališta. Slobodno možemo reći da je to danas jedna posve nova i moderna škola.

Danas vaša škola kao i sve druge škole u vašem okruženju mora da nađe nove načine za rad kako bi se vaših skoro 500 učenika nastavilo obrazovati i u novim uslovima kada nam pandemija diktira načine rada. Možda nam i može diktirati metode obrazovanja, ali nas ne može spriječiti da se obrazujemo. Želim vam da budete jednako ozbiljni i dobri i kada koristite ove nove metode kao što ste bili dobri kad ste koristili tradicionalne metode.

Pandemija će proći, ali ovu situaciju moramo svi zajendo shvatiti kao priliku. Kao priliku da osavremenimo načine učenja. A općina vogošća će biti tu uz vas, kao što je uvijek i bila da vam pruži podršku da što uspješnije savladate sve te nove načine.

Još jednom želim vam sretan Dan škole!

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana