Na vrh

Čestitka za Dan učitelja

Općinski načelnik Edin Smajić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Vogošća Tarik Curić uputili su prosvjetnim radnicima Vogošće čestitku povodom Svjetskog dana učitelja sljedeće sadržine:

Dragi naši učitelji, nastavnici, profesori, direktori i odgajatelji,      

      Povodom obilježavanja Svjetskog dana učitelja, koji se obilježava 5. oktobra, želimo Vam u ime Općine Vogošća i u svoje lično ime uputiti iskrene čestitke i poželjeti Vam puno uspjeha u vašem radu. Ovaj dan se danas slavi u više od sto zemalja svijeta i sa zadovoljstvom možemo konstatovati da je Bosna i Hercegovina jedna od njih.

Danas se vaša zadaća čini važnijom nego ikad. Koliko u onom obrazovnom, još i više u onom odgojnom segmentu. Vi ste, dragi naši prosvjetni radnici, ona posljednja linija odbrane u zaštiti novih generacija od svih pošasti savremenog svijeta. I vi ste ti koji ih učite kako da koriste sve tehnološke blagodeti tog istog svijeta, a ne da budu iskorišteni od njih. Vaša zadaća je jedna od najplemenitijih uopšte i zato dozvolite da vam iskreno, od srca čestitamo vaš dan i poželimo još puno uspjeha u vašem radu.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana