Na vrh

Članice Asocijacije žena vogošćanskog UB “Bosnae-zelene beretke” predstavile Program rada Načelniku općine Vogošća Edinu Smajiću

Pri Udruženju boraca „Bosnae – Zelene beretke“ Općine Vogošća od maja ove godine djeluje i Asocijacija žena „Bosnae – Zelene beretke“.

Danas je članice  Asocijacije žena UB „Bosnae – Zelene beretke“   i predsjednika Udruženja  Hasana Dolovca  primio načelnik Općine Vogošća  Edin Smajić.  Razgovaralo se o aktivnostima Udruženja, a posebno novoformirane sekcije asocijacije žena.

Azemina Kraljić, jedna od pet članica Asocijacije žena  Udruženja, ističe da je dosta razloga zbog kojih su se organizovale i ciljeva koje žele ostvariti. Već su zajedno sa ostalim članovima Udruženje učestvovale u akciji prikupljanja pomoći za narod Rohinja, a i u budućnosti žele biti podrška veteranima kako su to bile i u ratnim vremenima.

Udruženje boraca „Bosnae – Zelene beretke“ Vogošća jedno je od najaktivnijih udruženja u Vogošći, i osnivanje Asocijacije žena pri udruženju unaprijedit će njihov rad.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana