Na vrh

Članovi malonogometnog kluba „Vogošća“ u posjeti kod Općinskog načelnika

Općinski načelnik Edin Smajić primio je 09.12.2019.godine članove Kluba malog nogometa „Vogošća“. To je bili prilika da predstavnici ovog sportskog kolektiva upoznaju Općinskog načelnika sa svojim dosadašnjim rezultatima i poteškoćama sa kojima se susreću u radu. Uz trenere delegaciju su činili dječaci koji su kapiteni uzrasnih selekcija u ovom klubu. Ovom prilikom Općinski načelnik ih je upoznao sa planovima kada je u pitanju razvoj fudbalske infrastrukture u vogošći.

Inače, Klub malog nogometa „Vogošća” osnovan je 2011. Godine, a trenutno broji oko 120 članova. Škola nogometa ima oko 105 članova od kojih je nekoliko djevojčica. Imaju šest uzrasnih kategorija od 2007. godišta do 2014. godišta i sve se selekcije takmiče u ligama Kantona Sarajevo. U ovoj sezoni dječaci rođeni 2011. i 2012. godine su jesenji prvaci u svojim ligama.

Osim redovne lige učestvuju i na raznim pozivnim turnirima, pa su tako na turniru u Vitezu za 2011. godište osvojili prvo mjesto. I na turniru u Dobrinji – „Želimir Vidović – Keli” pobjedili su članovi ovog kluba. Samo ovog puta selekcija 2012.godišta.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana