Na vrh

Delegacija KJKP ¨Vodovod i kanalizacija¨ u posjeti Općini Vogošća

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić je sa saradnicima primio direktora KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Nezira Hadžića i izvršnog direktora za vodovodni sistem Kenana Đipu.

Tokom sastanka razgovaralo se o općem stanju vodosnabdijevanja na području općine Vogošća,  o projektima koji su u realizaciji kao i o projektima koji su planirani da se realizuju naredne godine.

„Općina Vogošća ima dosta problema sa vodosnabdijevanjem, na rješavanju tih problema se radi svakodnevno i mi imamo viziju rješenja tih problema. U zadnje vrijeme su primjetne pozitivne promjene koje se dešavaju u KJKP „Vodovod i kanalizacija“. Ovaj sastanak je samo jedan u nizu koji mi kao Općina imamo  sa predstavnicima ViK-a. Trenutno se provodi nekoliko značajnih projekata jedan od njih  je i projekat unapređenja ukupnog stanja vodosnabdijevanja naselja Gornja Jošanica, cijom će realizacijom biti stvoreni  preduslovi za  adekvatno napajanje lokalnog vodovoda u  Kremešu, gdje bi bio riješen problem vodosnabdijevanja oko 150 domaćinstava. Pored ovog projekta u završnoj fazi je i projekat zamjene azbestno  – cementnog cjevovoda u naselju Blagovac – Rosulje“ istakao je načelnik Smajić.

Općina Vogošća  vec duži period nastoji da se Peračko vrelo sa aspekta bilansa voda uvrsti u vodosnabdijevanje općine Vogošća u punom kapacitetu, jer bi na taj način bio riješen problem redukcija.

Direktor Hadžić  je ocjenjeno da su ovakvi sastanci neophodni i da se samo zajedničkom saradnjom kao i blagovremenim projektovanjem i planiranjem može doći do unapređenja cjelokupnog sistema i rješavanja problema u vodosnabdijevanju i time olakšaju svakodnevne životne aktivnosti građana Vogošće.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana