Na vrh

Delegacija Općine Čekmekoj u prijateljskoj posjeti Općini Vogošća

Povodom Dana općine Vogošća u radnu i prijateljsku posjetu ovoj općini došla je delegacija Općine Čekmekoj (Cekmekoy) iz Turske. Inače, Vogošća je sa općinom Čekmekoj već privela kraju proves potpisivanja protokola o bratimljenju i saradnji i očekuje se da će taj protokol svečano biti potpisan u Turskoj do kraja ljeta.

Delegacija ove Istanbulske općine, predvođena Zamjenikom načelnika Šahmetinom Yukselom obišla je Jedinstveni općinski organ, a prisustvovala je i Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća u povodu Dana općine.

Tokom dana su gosti iz Turske, sa svojim domaćinima, obavila džuma namaz u centralnoj gradskoj džamiji, a naveče su se družili sa Općinskim načelnikom i građanima Vogošće na velikom iftaru upriličenom za građane Vogošće u Sportskoj dvorani „Amel Bećković“.

Predstavnici obje općine izrazili su zadovoljstvo načinom kako se za sada odvija saradnja između ove dvije općine te izrazili nadu da će u narednom periodu ta saradnja biti još intenzivnija te da će se ogledati i u realizaciji konkretnih projekata.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana