Na vrh

Djeca sa područja MZ Svrake dobila igralište sa mobilijarom

U prisustvu velikog broja djece i mještana naselja Svrake, Općinski načelnik Edin Smajić je zajedno sa najmlađim stanovnicima svečano otvorio dječije igralisše koje se nalazi u blizini MZ Svrake. Radi se o prvom igralištu ove vrste na području Svraka. Izgradnja ovog igrališta je zajednički projekat Omladinskog udruženja „Aktiva 2014“ iz Semizovca i Općine Vogošća.
„Završena je prva i najvažnija faza a to je izgradnja igrališta, odnosno postavljanje mobilijara. U narednoj fazi nastavljamo sa daljnjim ulaganjem za bezbjednost djece a to je postavljanje gumenih ploča oko mobilijara i izgradnji zaštitne ograde kao i postavljanje rasvjete i nadzornih kamera. Nažalost u zadnje vrijeme se susrečemo sa vandalima koji uništavaju dječija i sportska igrališta. Ovim putem molim sve sugrađane da čuvaju dječija igrališta, jer dječiji osmjeh i njihovo zadovoljstvo je vrijednije od bilo čega drugog. Isto tako bih se zahvalio Omladinskom uduženju „Aktiva 2014“ iz Semizovca na proaktivnim idejama kao i donatorima koji su učestvovali u izgradnji ovog igrališta“ istakao je načelnik Smajić.
Vrijednost radova iznosi oko 12.000,00 KM. Općina Vogošća je sufinansirala ovaj projekat u iznosu od 9.000,00 KM. Izvođač radova je bila firma „Istracom d.o.o.“ iz Sanskog Mosta.
U okviru dječijeg igrališta postavljen je moderan, certificiran i za korištenje bezbjedan mobilijar koji se sastoji od kule „Kapetan Kuk“, duple ljuljačke, konjić – njihalice, klackalice i vrtuljka. Brigu o održavanju igrališta vodiće Omladinsko udruženje „Aktiva 2014“.
Ahmed Hido, predsjednik Savjeta MZ Svrake ističe da je izgradnja dječijeg igrališta od izuzetnog značaja za ovaj dio naselja, obzirom da ovdje ima veliki broj djece. „Na inicijativu našeg Omladinskog udruženja, općinske stukture izašle su nam u susret i pomogle da se izgradi ovaj lijepi prostor za igru. Prostor je ranije bio zapušten, stoga pozivam sve stanovnike da čuvaju igralište, jer je ovaj prostor uređen isključivo za našu djecu“, naglasio je Hido.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana