Na vrh

DJEVOJKE ŽNK VOGOŠĆA UČESTVOVALE NA MEĐUNARODNOM TURNIRU “LADIES OPEN BROTNJO 2021”

U petak 17. decembra u Čitluku je održan 4. “Ladies Open Brotnjo”, međunarodni malonogometni turnir za nogometašice. Na turniru su nastupile kadetkinje i seniorke iz BiH, Hrvatske i Crne Gore, a cilj je bio promocija i popularizacija ženskog nogometa.
Cjelodnevno druženje obilovalo je mnoštvom zanimljivih utakmica i predivnih poteza nogometašica. Kadetski dio turnira osvojila je ekipa ŽNK Hajduk iz Splita dok je u seniorskoj konkurenciji najuspješnija bila ekipa ŽFK Breznica Pljevlja, inače prvakinje Crne Gore. Vogošćanke su u obje konkurencije igrale susrete za treće mjesto no nisu uspjele da osvoje pehar. U seniorskoj konkurenciji uspješnije od njih su bile domaće nogometašice, djevojke iz ŽNK Brotnjo, inače članice Prve federalne lige.

U kadetskoj konkurenciji U kadetskoj konkurenciji meč je odlučen nakon penala a pripao je kadetkinjama ŽFK Respekt iz Sarajeva. Ipak jedno priznanje je pripalo našim djevojkama i to titula najbolje golmanice u kadetskoj konkurenciji za Aminu Ajanović.
Bio je ovo prvi međunarodni turnir za ŽNK Vogošća i jedno veliko iskustvo za djevojke, rekao nam je Jasmin Sokić, trener ŽNK Vogošća.
“Zadovoljan sam nastupom naših ekipa, i kadetkinja i seniorki. Mi iz utakmice u utakmicu napredujemo a dueli sa ovako kvalitetnim ekipama puno nam znače. Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati jednom ovako velikom turniru i zahvaljujemo se ŽNK Brotnjo i predsjedniku Danetu Bevandi na gostoprimstvu.”

Igračice Ženskog nogometnog kluba Vogošća nastavljaju sa treninzima i pripremama za sljedeće turnire koji ih očekuju. Sljedeći će biti krajem januara 2022.godine u Prnjavoru gdje su naše djevojke već jednom nastupale u avgustu ove godine. Tada su u konkurenciji ekipa ŽFK Ljubić, ŽFK Sloga Prijedor i ŽFK Sloga Srbac bile najbolje i osvojile pobjednički pehar. Uporedo sa ovim najmlađe kategorije kluba nastupaju na zimskoj Tango ligi u Istočnom Sarajevu.

(Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana