Na vrh

Dodjelom Zlatnih plaketa i zahvalnica obilježena godišnjica formiranja Patriotske lige Vogošća

15.juni 1991.godine je dan kada je grupa hrabrih i odvažnih ljudi otpočela sa pripremama u cilju pružanja otpora nadolazećoj agresiji na R BiH. Udruženje branilaca/boraca, organizatora i pokretača otpora ”Patriotska liga” općine Vogošća, taj datum već tradicionalno obilježava, prisjećajući se tih dana, sjećajući se onih koji više nisu sa nama, i dodjeljujući zahvalnice i plakete za doprinos u pripremama u cilju pružanja otpora srpsko-crnogorskoj agresiji na našu domovinu.

U povodu ove značajne godišnjice prisutnima su se obratili predsjednik „Patriotska liga“ općine Vogošća Sabit Kobiljak i načelnik Općine Vogošća Edin Smajić.

Protokolarne aktivnosti  u povodu ove godišnjice počele su polaganjem  cvijeća na Spomen nišanu šehidima Kobilje Glave a u haremu Adil-begove džamije, gdje je nastavljen prigodan program kojem su doprinos dali i učenici OŠ „Zajko Delić“.

U sklopu obilježavanje godišnjice dodjeljene su i Zlatne plakete Patriotske lige Vogošća za doprinos u pripremama za pružanje oružanog otpora agresiji na Republiku Bosnu i Hercegovinu u periodu 1991-1992. godina kroz djelovanje Patriotske lige Vogošća. Zlatne plakete su dobili: Bedrudin Hamza, prim.dr. Behrem Junuzović, Feriz Kukuljac i Nedžad Brkanić te posthumno Amel Bečković, Avdurahman Suljević, Dževad Efendić, Feriz Merzuk, Salih Čekić i Zahir Bašović. Dok su Zahvalnice za pomoć i podršku u djelovanju Patriotske lige Vogošća u period 1991-1992. godina dobile: Behija Hamza, Fatima Prutina, Haša Brkanić, Nafa Čakal, Razija Šabić, Zumra Čustović i Zehra Kulo.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana